An Aerial View Of The 90-Meter-Long Puffer Fish Tower In East China

Glittering in the sunlight, the giant golden puffer fish tower has become a local landmark in Zhenjiang, east China’s Jiangsu Province. This giant tower was built to enhance awareness and protect the ecological resources in the Yangtze River Basin.

Designed by the Architectural Design and Research Institute of Tongji University, the floating puffer fish is reportedly the world’s largest, measuring 90 meters long, 40 meters wide and 62 meters tall, and weighing around 2,100 tons. The golden and glittering coat of the puffer fish is spliced with more than 7,000 pieces of brass metal of varying shapes.

According to a local report, the puffer fish tower is being submitted for entry to the Guinness World Records due to its giant size.




SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/08/an-aerial-view-of-the-90-meter-long-puffer-fish-tower-in-east-china/

Nike Transforms West Side Church In Chicago Into Basketball Facility

A former church has gotten a new lease on life – as a basketball facility. The Church of the Epiphany in the 200 block of South Ashland Avenue was built in 1855, but closed and desanctified in 2011 because of dwindling membership. Earlier in 2018, Nike took over the building and turned it into a world-class basketball facility.

h/t: abc7





SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/08/nike-transforms-west-side-church-in-chicago-into-basketball-facility/

Stunning Socialist-Era Architecture: The Brutalism Of Zagreb, Croatia

Exploring Communist-era or Socialist-era architecture isn’t on the standard bucket list of most European tourists. The historic old-worldliness of European cities is legendary, indeed, most tourists crave a labyrinth of winding cobble-stoned streets, lined with richly decorated centuries-old buildings – the typical scenes in the “old town” at the heart of most European cities. However, there is a often a much more brutal, and somewhat unknown side to these same locations.

Zagreb, the capital city of Croatia, is no exception to this practice. Commencing on the edges of Zagreb and bleeding into Novi Zagreb is a hotbed of Socialist-era architecture. Only a few minutes from downtown Zagreb the ornate, picturesque gives way to a collection of starkly brutal and modernist architecture along a network of wide roads. It’s truly mid-century socialist city-planning on a grand scale.

More: Yomadic
















SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/08/stunning-socialist-era-architecture-the-brutalism-of-zagreb-croatia/

Chinese Cybersports Team Has An Amazing Training Base

China’s OMG (Oh My God) dominates not only dominates League of Legends and PlayerUnknown’s Battlegrounds, but also esports compounds. Check out its training facility. The digs were designed to look like a spaceship (success!) and were completed last year.

h/t: kotaku

















SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/08/chinese-cybersports-team-has-an-amazing-training-base/

Green Leaves Powered Writer’s Shed By Matt Gibson Architecture + Design

Tiny shed designed for a writer by Matt Gibson Architecture + Design, located in Melbourne, Australia.

More: Matt Gibson Architecture + Design, Instagram h/t: homeadore






SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/07/green-leaves-powered-writers-shed-by-matt-gibson-architecture-design/

Stunning Images Of The Psychiatric Clinic In Greenland

Scandinavian architecture firm White Arkitekter has unveiled plans to build a pale yellow psychiatric clinic in Nuuk, Greenland, which will frame views of the surrounding arctic landscape.

It will be situated just a short distance from the capital’s centre, sat beside the main entrance of the existing Dronning Ingrid hospital. The 3,300-square-metre building will also overlook a Greenlandic fjord, providing views of the country’s icy waters and snowy cliff peaks.

The building strikes the perfect balance between a calm, healing and trustworthy atmosphere and the natural landscape and the existing hospital facilities. Echoing the materials and colours of Nuuk – where hospitals are traditionally yellow – the architecture cuts an instantly recognisable figure from both near and afar.

Daylight is abundant in all patient rooms thanks to the large windows and generous height of this part of the building. Looking out the windows, patients have views of the dramatic landscape and the fjord. The rooms are spacious and offer good internal overview of the premises to provide safe surroundings for both staff and patients. Wood is the primary material used here; apart from being a long-lasting solution, wood is proven to have a calming and stress-reducing effect.

More: White Arkitekter h/t: dezeen





SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/07/stunning-images-of-the-psychiatric-clinic-in-greenland/

New Vancouver’s Towers Looking Like Jenga

Büro Ole Scheeren started a new skycreeper project in Vancouver, unveiling plans for two towers composed of irregularly disposed glass blocks. This structure, that will be situated in the West End and will be called Barclay Village, reminds immediately the game of Jenga which questions the rules of balance and stability.

More: Büro Ole Scheeren h/t: fubiz




SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/07/new-vancouvers-towers-looking-like-jenga/

“Stage Of Forest”: Futuristic Ski Resort Lookout By Meta-Project

“Stage of Forest” is a lookout and public space situated on a hillside between a forest and the ski slope at the Songhua Lake Resort of Jilin, China. Beijing-based firm Meta-Project was responsible for the project.

The site is surrounded by luscious greenery in summer and covered by an overwhelming white snow in winter. As is a delicate site for a ‘Land(scape) Mark’, one whose indefinite programming demands a careful degree of deliberation. The location and triangle shape of the ‘stage’ was only determined after precise examination and deduction of the site condition, to minimize the impact for the existing vegetation and to maximize the view on the platform. While sitting on the hill, it is facing the Songhua lake at a distance, who is famous for the rime in its surrounding areas.

The building combined rough materiality with its sensuous form. Seen from afar, the ‘stage’ is a dark, free-floating monolith in the landscape, with a heavy concrete ‘base’. Come closer, the reflection on the charred cedar shingles (Shou-Sugi-Ban) becomes faintly perceptible – even turns silvery with the changing angle of sunlight. After one meandering through the forest boardwalk and finally arriving in front of it, the chapped surface of the shingles and the wood texture of the cast concrete become tangible.

More: Meta-Project h/t: archdaily
















The post “Stage Of Forest”: Futuristic Ski Resort Lookout By Meta-Project appeared first on Design You Trust.

SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/06/stage-of-forest-futuristic-ski-resort-lookout-by-meta-project/

Atmos Studio Creates Amazing StairStalk Staircase For HIDE Restaurant In London

Atmos Studio has completed a monumental staircase made from laminated oak that weaves as the centerpiece of the Oliver Dabbous’s recently opened 3-storey HIDE restaurant in Mayfair, London. The stair’s design creates a plant-like structure that grows like an irrepressible life-force from beneath, bursting from the shadows of the basement towards the daylight above.

It twists upwards, spiralling energetically like a corkscrew, steps unfurling seamlessly from the structural stem-like leaves, while further branches similarly delaminate to form a delicate wavy balustrade guiding the guests carefully upwards. “StairStalk” finally unfurls at the 1st floor level, as if reuniting with its vast family of arboreal brethren in Green Park opposite – nestling just beyond the full-height panoramic glazing fronting Piccadilly.

More: Atmos Studio







The post Atmos Studio Creates Amazing StairStalk Staircase For HIDE Restaurant In London appeared first on Design You Trust.

SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/05/atmos-studio-creates-amazing-stairstalk-staircase-for-hide-restaurant-in-london/

Engineers And Architects Create A Carbon Neutral Modular Hotel Made From Concrete Pods

Engineers from WSP are working with architects at Innovation Imperative to create a carbon neutral modular hotel made from groups of concrete pods.

More: WSP, Innovation Imperative h/t: dezeen

Created by engineering firm WSP’s new in-house design studio and David Ajasa-Adekunle’s architecture practice, the project called Tetra Hotel is currently at proof-of-concept stage.

Each of the futuristic faceted pods, which appear to teeter on a tapered point, would be made from reinforced concrete panels.

According to the engineers the panels would be made from local materials and fabricated onsite, allowing the concept to be released in remote and geographically interesting locations.

The post Engineers And Architects Create A Carbon Neutral Modular Hotel Made From Concrete Pods appeared first on Design You Trust.

SOURCE: https://designyoutrust.com/2018/05/engineers-and-architects-create-a-carbon-neutral-modular-hotel-made-from-concrete-pods/