The Most Creative Sculptures And Statues From Around The World

3cb016f16f872034733b94a61ee9237f_970x


Most statues or sculptures you find dotted around cities are in most cases, figures of heroes and distinguished individuals who have significant contributions to the country or to the locality. We have decided to dig out some of the more creative and inspired pieces from around the world.

Les Voyageurs [Marseilles, France]

De Vaartkapoen [Brussels, Belgium]

Rundle Mall Pigs [Adelaide, Australia]

The Unknown Official [Reykjavik, Iceland]

Diminish and Ascend by David McCracken [Bondi, Australia]

Lifelike Sculptures by Ron Mueck

MORE PHOTOS

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/08/the-most-creative-sculptures-and-statues-from-around-the-world-2/

GazeBox

gazebox


GazeBox is a foldable cover system for your vehicle that anchors to the ground to be used as a gazebo or as a carport. Featuring a reinforced iron framework and anti UV polycarbonate panels, the Gazebox is a sturdy enclosure that does not retain heat and provides full protection against sun, hail, rain, wind, ice and animals.


It includes a remote control and LED lights in the standard version, with the option to add an aerator, theft alarm, solar panels, hail and rain detector and even a vacuum cleaner.



Watch Video At: Spendingitall.com

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/08/gazebox/

Arsenal Flat

arsenal-flat-7


Renovated from an old Haussmannian building in Paris, the Arsenal Flat by h2o Architects is a truly unique approach to space-efficient housing.


Once the space of ancient servant’s bedrooms, the top-floor apartment is now home to a family of four, with a separate room for each child, kitchen, bath, and stunning balcony views.


But the real success lies in the transformation of an impossibly small common area into a series of functional, connected spaces. A landscape of “totems,” bookcases that merge with the walls and follow the sloping ceiling, both partition the room and provide endless storage solutions.


SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/08/arsenal-flat/

A Canadian Couple Lives On A Self-Sustaining Floating Island They Built On Their Own

self-sustaining-off-grid-house-freedom-cove-wayne-adams-_004-810x608


Canadian couple Wayne Adams and Catherine King living, in British Columbia. And it would be right to say floating, as the couple is residing in Freedom Cove, their self-sustaining floating island, northeast of Tofino, B.C.


Their house is running since 1992, and its 12 floating platforms include, amongst others, 5 glasshouses, an art gallery and a guest house. Adams and King are not just living the dream, they are – very literally, living off the dream! There are no food packages or visits to the supermarket, as the couple lives off nature.




MORE PHOTOS

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/08/a-canadian-couple-lives-on-a-self-sustaining-floating-island-they-built-on-their-own/

Zaha Hadid Architects Have Completed The Messner Mountain Museum Corones In Italy

1


Zaha Hadid Architects have completed the Messner Mountain Museum Corones, located in South Tyrol, Italy.


Embedded within the summit of Mount Kronplatz, 2,275m above sea level at the centre South Tyrol’s most popular ski resort, the Messner Mountain Museum Corones is surrounded by the alpine peaks of the Zillertal, Ortler and Dolomites. Established by renowned climber Reinhold Messner, the sixth and final Messner Mountain Museum explores the traditions, history and discipline of mountaineering.


Messner, the first person to climb all 14 mountains around the world over 8,000 meters, and the first to climb Mount Everest without the aid of tanked oxygen, conveys his vision for the MMM Corones: “Kronplatz offers views beyond the borders of South Tyrol to all points of the compass: from the Lienz Dolomites in the east to the Ortler in the west, from the Marmolada Glacier in the south to the Zillertal Alps in the north. The museum is a mirror of the world of my childhood – the Geislerspitzen, the central buttress of the Heiligkreuzkofel (the most difficult climb in my whole life) and the glaciated granite mountains of the Ahrn Valley.”


Messner continues, “On Kronplatz I present the development of modern mountaineering and 250 years of progress with regard to the equipment. I speak of triumphs and tragedies on the world’s most famous peaks – the Matterhorn, Cerro Torre, K2, and shed light on alpinism with the help of relics, thoughts, works of art and by reflecting the outside mountain backcloth in the interior of MMM Corones.”


Zaha Hadid explains the concept of the design: “The idea is that visitors can descend within the mountain to explore its caverns and grottos, before emerging through the mountain wall on the other side, out onto the terrace overhanging the valley far below with spectacular, panoramic views.”


In 2003, the Concordia 2000 Peace Bell was the first cultural installation to join the sports and recreational amenities at the summit of Mount Kronplatz, which include facilities for hang-gliding and paragliding, the Kron and Gipfel Restaurants, a replica of a Native American settlement, as well as the summit stations of the Kronplatz 2000 cable-car to Riscone/Reischach, the Olang cable-car to Valdaora, and the Ruis cable-car to San Vigilio. The Mountain Museum will welcome visitors throughout the year to explore Messner’s world where humanity is pushed to its limits, adding a further cultural and educational institution to Mount Kronplatz.


Reinhold Messner’s vision for a museum of submerged into the peak of Mount Kronplatz detailed three very specific locations of where the museum should emerge from ground: “In the first, a window looking out southwest to the peak of the Peitlerkofel mountain, in the second, another window should look south toward the Heiligkreuzkofel peak, in the third, a balcony should face west to the Ortler and South Tyrol.”

Informed by the shards of rock and ice of the surrounding landscape, concrete canopies have been cast in-situ and rise from the ground to protect the museum’s entrance, viewing windows and terrace.


Reflecting the lighter colours and tones of the jagged limestone peaks of the surrounding Dolomites, the exterior panels are formed from a lighter shade of glass-reinforced fibre concrete and fold within the museum to meet the darker interior panels that have the luster and colouration of anthracite found deep below the surface.

A series of staircases, like waterfalls in a mountain stream, cascade through the museum to connect the exhibition spaces and describe visitors’ circulation over three levels. At the lowest level, visitors pass the viewing windows as they traverse through the galleries to emerge out onto the terrace that projects 6m from the mountainside giving a 240 degree panorama across the Alps.


At 1,000 square meters, the museum is arranged over several levels to reduce its footprint. During construction, 4,000 cubic meters (140,000 cubic feet) of earth and rock was excavated and then replaced above and around the completed structure – immersing the museum within Mount Kronplatz and helping to maintain a more constant internal temperature. The wide windows allow natural light to penetrate deep within the museum, drawing visitors forward through the interior to the panoramic windows and viewing terrace cantilevered over the valley far below.

Constructed from in-situ reinforced concrete, the museum‘s structure has walls between 40-50cm, while its roof supporting the replaced earth and rock that embeds the museum into the mountain, is up to 70cm thick.


The majority of the museum’s exterior and interior panels are also made from in-situ concrete, with a formwork of tapered surfaces used to generate the peaks and abutments of the exterior panels that convey the rock and ice formations of the surrounding landscape. Almost 400 internal and external panels were prefabricated, with the more complex curved elements created in a process of spraying layers of high-performance fibre-concrete into moulds carved from CNC-milled foam using the architect‘s 3D model.

A scaffold of steel sections with adjustable brackets to offset tolerances forms the museum’s substructure. Counter-plates for the connecting brackets are laminated directly within each panel during the prefabrication process.


Via Contemporist, BauNetz. Photos by Werner Huthmacher.

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/08/zaha-hadid-architects-have-completed-the-messner-mountain-museum-corones-in-italy/

Modern Home Features a Staircase Designed Specifically for Small Pets

1


Architect Joe Chikamori of 07BEACH has outdone himself when it comes to producing a pet-friendly home. In the span of only 49 days, the architect was able to redesign his friend’s Vietnam-based residence by installing several modern features. The most interesting installation: a separate staircase for his friend’s small dogs. When deciding what to change during the planning stage, Chikamori’s priority was to make the house comfortable for the entire family—furry friends and all.


“The method to design for this house IS pretty simple. I thought of it as the most important how the house SHOULD BE. Comfortable for life with your family,” the architect wrote in a blog to dedicated to his friend, the homeowner. “I designed so that your house CAN represent your affection for your wife and two dogs, and I designed it with the image that this house will be like a gift to your family.”


From this description alone, one can see that the half-size stairs are incredibly meaningful. For Chikamori, architecture isn’t simply about technical blueprints—it’s also about creating a space that will house many beautiful memories.






Via My Modern Met, Laughing Squid, Contemporist. Photos by Decon Photo Studio.

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/08/modern-home-features-a-staircase-designed-specifically-for-small-pets/

An Abandoned Indonesian Church Shaped Like a Massive Clucking Chicken

1


Image credit: uzone.id

Towering above the trees in a densely forested area of Indonesia lies a giant chicken. The gigantic structure has the body, tail, and head of the bird, even holding open its beak in what appears to be mid-squawk. Although the very old bird is quickly decaying, Gereja Ayam (as the locals call it) attracts hundreds of photographers and travelers to its location in Magelang, Central Java each year who are looking to explore the bird’s bizarre interior.


Image credit: Punthuk Setumbu

The building was originally built as a prayer house by 67-year-old Daniel Alamsjah after he received a divine message from God. Although he intended the building to resemble a dove, the locals care more that it looks like a chicken, nicknaming it “Chicken Church.” In addition to a prayer house, Alamsjah also used the building as a rehabilitation center, treating disabled children, drug addicts, and others. Alamsjah was forced to shut the center’s doors fifteen years ago after steep construction costs.


Image credit: Alek Kurniawan

Currently five of the eight pillars holding up the building are crumbling while graffiti covers the inside walls. No longer a place for therapy, the building still serves as a place for worship and travel and according to locals—a private spot for many young couples to hide away from parents or prying eyes.


Image credit: Alek Kurniawan


Image credit: Alek Kurniawan


Image credit: Alek Kurniawan



Image credit: Alek Kurniawan


Image credit: Alek Kurniawan


Via Colossal, Hyperallergic, The Daily Mail

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/07/an-abandoned-indonesian-church-shaped-like-a-massive-clucking-chicken/

The Cold Pressery With Raw-Inspired Interior Environment

The Cold Pressery with healthy and raw-inspired interior environment (2)


Toronto-based 1POINT0 Design Studio has designed the interiors The Cold Pressery, establishment based in the city of Mississauga, Ontario.




Via HomeWorldDesign

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/07/the-cold-pressery-with-raw-inspired-interior-environment/

A Coruña For Rent is renovated!

Looking for a flat to rent A Coruña For Rent is renovated!  (1)


A Coruña For Rent is a recently completed project by Spanish studio Egue y Seta. The apartment with an area of 55 square meters is located in A Coruña, Galicia, and was renovated in order to be rented.





Via HomeWorldDesign

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/07/a-coruna-for-rent-is-renovated/

SchelsischesTor piece with Kraftwerk’s “The…

A video posted by Erdal Inci (@erdalinci) on



SchelsischesTor piece with Kraftwerk’s “The Robots” track #schlesischestor #berlin #kraftwerk #robots #clones #pattern #architecture #urban #gif #loop #video (Schlesisches Tor)

SOURCE: http://erdalinci.tumblr.com/post/101766917270