Mountain Retreat in Tahoe

Perfect-mountain-retreat-in-Tahoe-Antonio-Martins-interior-Design-3 (1)

A bachelor client, for whom we have worked with on two urban residential projects, hired us to create a fun and hip ski retreat in Tahoe.






See more at HomeWorldDesign

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/mountain-retreat-in-tahoe/

Secluded Timber Cabin on Stilts is a Creative Escape for Writers

1

For writers, it’s important that they sometimes escape from the hustle and bustle of daily life and focus on their craft. The Hut on Stilts was built with this type of creative getaway in mind. Designed by architect Nozomi Nakabayashi, whose client is a writer, the eight-square-meter cabin stands four meters above the ground and among secluded woodlands in Dorset, England.

Nakabayashi’s timber structure is split into two levels and uses reclaimed telegraph poles as its stilts. The interior is minimalist and includes a few necessities: a wood-burning stove, a writing desk, and a bed hidden beneath the floorboards. n.

Because it has a modest quantity of furnishings, it’s only intended for a night’s stay, and for its guests to be completely undisturbed during that time. This also makes it the perfect setting to foster creativity—a nearby lake, passing wildlife, and starry night skies are fantastic sources of inspiratio








Via My Modern Met, Dezeen

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/secluded-timber-cabin-on-stilts-is-a-creative-escape-for-writers/

Black & White Apartment, Moscow, Russia by Crosby Studios

crosby-studios-moscow-everything-withatwist-01

Crosby Studios is an all purpose design office active in Moscow. The apartment was originally built in 1900, when people started to come to Moscow from all over Russia.

It is located in the centre of the city, a vibrant city with currently over 10 million inhabitants.  Although it occupies as small as 64 sq.m. of space it seems that the apartment is bigger.

The black & white elemetns are evident, being inspired form Brooklyn style studios, NYC. The apartment has an industrial look, yet it can be identified as mild, smooth for a family to live in. Enjoy.



More at EverythingWithATwist

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/black-white-apartment-moscow-russia-by-crosby-studios/

Zilvar House by ASGK Design

zilvar-house-by-asgk-design-gessato-1

Located in Eastern Bohemia, the Zilvar house by ASGK Design is a calm retreat from the modern world, with a form influenced by the nature it embraces.

Designed for a young family of three, the site of the house features a large oak tree, and the imaginative 4 year-old son of the client felt therefore the massing should look like an arthropod reaching towards this tree.

While many firms would view this as a cute yet impractical request, ASGK decided it was a brilliant narrative for siting the home and went with it.



Via Gessato

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/zilvar-house-by-asgk-design/

A Closer Look Inside the Student Apartment in Hong Kong

1

LYCS Architecture have designed Campus Hong Kong, a shared apartment created specifically for students.

Campus Hong Kong is a revolutionary apartment for students designed by LYCS Architecture, which aims to provide a solution to renting problems in high-density cities in China.

In a large populated city like Hong Kong, living expense for young people is a heavy burden. The problem is evident, nice apartments come with a higher rate, while cheaper ones are just not cozy. To cope with this challenge, the designers found a brand new and affordable way through renovating 48 student apartments located in an existing hotel.

The interior area of each room is approximately 27 square metres (290 square feet). The design removed an existing partition wall in between two rooms, and replaced it with a central high table as a common space for studying or socializing.

In this limited space, every single inch is fully used: the bed was designed to be raised and the study desk is placed under the bed, to make full use of space. Each bed, has a steel access ladder, blackout curtain for privacy, electrical wall sockets, and a reading light.

With the curtain shut, you have your own personal space, which also neatly incorporates a clothes rail, built-in shelves and lockable drawers, separate luggage space, along with a built-in desk sporting a multi-socket USB hub. Each apartment unit is also equipped with a bathroom, kitchen and other necessary daily facilities.



Via Contemporist

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/a-closer-look-inside-the-student-apartment-in-hong-kong/

Solitary Wilderness Shelter Provides Warmth to Mountain Hikers

1


Photo credit: Janez Martincic

The Skuta mountain, located in Slovenia’s Kamnik Alps, presents many challenges for those trying to scale it. Strong winds, heavy snowfalls, and dangerous landslides are just a few of the hazards that await climbers. To make their journey safer, the students at Harvard University School of Design and OFIS Architects have recently constructed a shelter that sits along the beautiful rocky landscape.


Photo credit: Anze Cokl

The designers thoughtfully considered how the shelter, seen as a symbol of refuge, would function against the elements. They worked alongside engineers AKT II to ensure that it would be strong enough for the extreme mountain conditions. As a result, the pale grey exterior is made of glass fiber reinforced concrete, making the shell highly resistant to inclement weather.


Photo credit: Anze Cokl

The shelter takes the form of three separate modules, divided into individual spaces: the first serves as an entryway, storage area, and place for food preparation; the second part is for sleeping and socializing; and the third area includes a bunk bed system, in addition to gorgeous panoramic views of the valley and mountain range.


Photo credit: Janez Martincic

Despite the thorough design plan, installing the shelter on the mountain wasn’t exactly a straightforward process. Each module had to be airlifted in and fastened onto strategically-placed pin connections, which doubled as the site’s foundation. Luckily, even with the extra steps, transportation and installation only took one day—a short amount of time considering how much relief it will offer outdoor adventurers for years to come.


Photo credit: Anze Cokl


Photo credit: Anze Cokl


Photo credit: Janez Martincic


Photo credit: Anze Cokl


Photo credit: Andrej Gregoric


Via My Modern Met, designboom, Contemporist

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/solitary-wilderness-shelter-provides-warmth-to-mountain-hikers/

House 339 by Studio KIENTRUC O STUDIO, Ho Chi Minh City, Vietnam

house-339-vietnam-everythingwithatwist-02

Ho Chi Minh, the Vietnamese Saigon, had become over the years the most populous city in Vietnam as well as a tourist attraction.

Nowdays the city is a metropolitan area supporting almost 10 milion people. House 339 is a renovation in an existing installation by KIENTRUC O STUDIO, an office focusing both in architecture and in interior design.




More at EverythingWithATwist

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/house-339-by-studio-kientruc-o-studio-ho-chi-minh-city-vietnam/

Tribute In Light Over Manhattan

1


People gather at the “Tribute in Light” in Lower Manhattan, New York, September 9, 2015. The tribute was lit two days ahead of the 14th anniversary of the 9/11 terrorist attacks. (Photo by Andrew Kelly/Reuters)


People gather at the “Tribute in Light” in Lower Manhattan, New York, September 9, 2015. (Photo by Andrew Kelly/Reuters)


The “Tribute in Light” is seen in Lower Manhattan, New York, September 9, 2015. (Photo by Andrew Kelly/Reuters)


A man takes a photo at the 9/11 Memorial and Museum near the “Tribute in Light” in Lower Manhattan, New York, September 9, 2015. (Photo by Andrew Kelly/Reuters)


People gather at the “Tribute in Light” in Lower Manhattan, New York, September 9, 2015. (Photo by Andrew Kelly/Reuters)

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/tribute-in-light-over-manhattan/

Mountain Residence ‘Guinovart Florensa’ By Cadaval & Sola-Morales

01-810x540

The story of this unique residence started a while back, but the most interesting part took place in 2010. That’s while the architects of Cadaval & Sola-Morales started working on a restoration project that involved the existing vernacular structure.

This was a residence that had to refresh an existing house made of hard stone, a conventional method in the area that didn’t really do much good when it came to capturing the views or enjoying the location. The house we’re talking about perched on top of a mountain and has views of two valleys. During this project, the team had to maintain the original composition and to create a new and contemporary living space while admiring the historic context.

The project is unique as well as sustainable, joining new technologies with the old knowledge to produce a design suitable for the extreme climate. A series of horizontal interior barriers offer structural support and serve as dividers, creating ultimately in the separation of the construction into two independent homes.

The first volume has a long and wide opening that allowed natural light into becoming a part of the interior décor. The other volume is different. The full-height windows form an open facade that takes in panoramic views of the mountain peak. There’s a big architectural distinction between the two portions of the house. One is solid, with revealed stone walls and small openings while the other is open and contemporary.

By using different styles, the architects managed to save part of the actual structure and to bring it back to life while also attaching an extension. The result is two divide homes, one for the father, the other for the son, able to allow them shared experiences and to let them each enjoy the things they like in terms of architecture, interior design and everything else.

Read more on freeyork

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/mountain-residence-guinovart-florensa-by-cadaval-sola-morales/

Sustainable Hybrid Timber-frame Mini Home

Sustainable hybrid timber-frame Mini Home with playful design (1)


This lovely two-room cottage has an adventurous and playful design. The sustainable cottage was designed by Nir Pearlson Architects, architecture studio based in Eugene, Oregon, United States. Nir Pearlson designed the house to be energy-wise, with rigid foam insulation in walls and roof and separate photovoltaic arrays for generating electricity and hot water.






See more at HomeWorldDesign

SOURCE: http://designyoutrust.com/2015/09/sustainable-hybrid-timber-frame-mini-home/